Welzijnsbijdrage

Kleine bijdrage, grote hulp

Welzijnsbijdrage

Wat is de welzijnsbijdrage?

Een bijdrage van de klant voor het welzijn van zijn of haar huishoudhulp

Het is voor niemand een makkelijke periode. Ook uw huishoudhulp ontsnapt niet aan de stijgende prijzen. Alles wordt duurder, maar de prijs van de dienstencheque blijft dezelfde. Om deze prijsverhoging te kunnen opvangen en het welzijn van uw huishoudhulp te verbeteren, vragen wij een kleine welzijnsbijdrage. Met deze bijdrage zullen wij uw huishoudhulp beter financieel ondersteunen en ook nog meer inzetten op preventie, gezondheid en welzijn.

Deze kleine bijdrage van u betekent een grote hulp voor uw huishoudhulp!

Hoeveel bedraagt de bijdrage?

▻ € 1 per gepresteerd uur*

We factureren voor strijk- en poetshulp € 1 per gepresteerd uur bovenop de dienstencheque. Dit bedrag wordt maandelijks gefactureerd.

*Personeelsleden van Hulp in huis genieten een voordeeltarief voor de welzijnsbijdrage.

 
Welzijnsbijdrage

Wat is de strijktoelage?

Uw strijkhulp staat zelf in voor de elektriciteit, verwarming, strijkmaterialen en producten,... Al deze kosten zijn sterk gestegen. Dit voelen ook onze strijkhulpen. Hun inkomen daalt. Om de prijsverhoging te kunnen opvangen, zijn wij genoodzaakt om aan onze klanten een strijktoelage te vragen. Deze toelage gaat volledig naar uw strijkhulp.

Hoeveel bedraagt de bijdrage?

 € 1,50 per gepresteerd uur

We factureren voor strijkhulp € 1,50 per gepresteerd uur bovenop de dienstencheque. Dit bedrag wordt maandelijks gefactureerd.

Wat moet u doen?

▻ U hoeft niets te doen.

De welzijnsbijdrage wordt automatisch verrekend. U ontvangt de opeenvolgende maand een factuur via e-mail in uw inbox.

Wenst u via de post een factuur te ontvangen, contacteer dan welzijnsbijdrage@hulpinhuis.be. Via de post ontvangt u per kwartaal een factuur, niet per maand. Hiervoor wordt er een extra kost aangerekend van € 3.

 

Hebt u nog vragen?

▻ Hieronder lijsten wij enkele veelgestelde vragen op.

Al uw andere vragen kunt u mailen naar welzijnsbijdrage@hulpinhuis.beOf u kan ook altijd terecht bij uw vertrouwde Hulp in huis kantoor. Uw consulente staat u graag te woord. Weet dat u bij Hulp in huis aan het juiste adres bent voor de best mogelijke huishoudelijke hulp.

Betaal ik een welzijnsbijdrage voor niet-geleverde prestaties?

Nee, enkel voor gepresteerde uren wordt een bijdrage gevraagd. Wanneer uw huishoudhulp bijvoorbeeld op verlof of ziek is, dan betaalt u niets.

Is een extra bijdrage vragen wettelijk?

Ja, dit is wettelijk.

Is een extra bijdrage fiscaal aftrekbaar?

Neen, enkel de dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar.

Waarvoor wordt de bijdrage gebruikt?

De bijdrage wordt gebruikt ten voordele van de huishoudhulpen. Onder andere krijgen de huishoudhulpen een verhoging van de maaltijdcheques, extra ondersteuning in preventie, welzijn en gezondheid op het werk, en tal van andere voordelen.

Betaal ik een welzijnsbijdrage op strijkprestaties?

Nee, op een strijkprestatie die doorgaat bij een strijkhulp thuis betaalt u geen welzijnsbijdrage.